İçerik değiştir



- - - - -

Kutlu Doğum Programında Farklı Bir Ertuğrul Özkök …


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 ahmetsecer

ahmetsecer

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 121 Mesaj

Gönderim zamanı 20.04.2010 - 20:35


Biliyorsunuz Kutlu Doğum Haftası’nın Haliç Kongre Merkezi’ndeki açılış programı oldukça ses getirdi. CHP Lideri Deniz Baykal’ın katılımı toplantıyı ilginç bir yönde gündeme getirdi. Ama Deniz Baykal’ın dışında toplantıda daha ilginç bir ziyaretçi vardı. Toplantının en ilginç ziyaretçisi TRT Haber’in salondan yaptığı canlı yayına kısa bir süreliğine katıldı. TRT Haber’de yayınlanan Büyüteç Programı, toplantı salonundan canlı yayında ekrana geldi. Yayın devam ederken Ertuğrul Özkök bir anda programa katıldı. Özkök’ün de Kutlu Doğum Haftası etkinliğini ziyarete geldiği böylece ortaya çıktı.

Özkök’ü En Çok Etkileyen Ayet:

Özkök, hem Kutlu Doğum hem de dinle ilgili çok ilginç yorumlar buldu. Kutlu Doğum etkinliklerini daha önce bilmediğini ama giderek büyüyerek toplumsal bir olay haline geldiğini söyleyen Ertuğrul Özkök, “anlamak için geldim” dedi. Etkinliğin açılışında okunan Kur’an ayetlerinden etkilendiğini söyleyen Özkök, not aldığı bir ayeti de okudu. Özkök canlı yayında şöyle konuştu:

“Çok etkilendim, okunan Kur’an ve ayetler çok güzeldi hepsini not aldım. Özellikle Ali İmran Suresi 104. ayeti beni çok etkiledi; ‘Sizden hayra çağıran iyiliği emreden ve kötülüklerden men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır’ Toplumun gerildiği bir dönemde o ayetin orada okunması hoşuma gitti.”

Büyüteç Programının sunucusu Özkök’e “Daha dindar bir toplum mu oluyoruz, yoksa dindarların hayatın içine girdiği bir toplum mu oluyoruz?” sorusunu yöneltti. Özkök, bu tartışmalardan artık çok yorulduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Samimi kanaatim, Türkiye’de çeşitli topluluklar var. Laiklik hassasiyeti olanlar, inançlarını yerine getirme endişesi olanlar var. İki korkuyu da anlamaya çalışmak lazım. Türk toplumunda çoğu insanın inançlı olduğunu düşünüyorum. Babaannemin saçını görmedim ben 10 yıl aynı odada yattım. Annemin başında bir örtü vardı ama çıkardı. Kız kardeşlerimin başı açık. Ama fotoğraflara baktığımda anneannemin çarşaflı olduğunu görüyorum. Buradaki salona baktım toplantıdakilerin 3’te 2’nin kadın olduğunu gördüm. Kadınların buraya gelmesi önemli şeyler.

Son 10 Yılda Özkök’te En Çok Gelişen Duygu:

Özkök, programın diğer konuklarıyla Hz. Muhammet üzerine sohbet ederken, kendisiyle ilgili ilginç bir saptama yaparak şöyle konuştu:

“Son 10 yılda kendi içimde en çok gelişen duygu “şükretme duygusu” Yaşın ilerlemesiyle alakalı olduğunu zannetmiyorum. Ama hayatın güzel şeylerini gençken görmeyiz. Ben hepimiz sonradan görmeyiz diye bir kavram attım ortaya. Toplum olarak zenginleştikçe ilerledikçe bazı şeyleri görüyoruz. 30’lu 40’lı yaşlardan itibaren bir noktaya geliyor ve bazı şeylerin farkına varıyoruz. Sonradan görmelik insanda şükretme duygusunu geliştiriyor. Öncesini gördüğümüz için karşılaştırma imkânı oluyor.”

Kur’an okunurken orada Atatürk portresi, türk bayrağı, istiklal marşı, saygı duruşu, salonun 3’te 2’si kadın. Bunlar olumlu şeyler. Kimse kimseye baskı yapmıyor duygusunu samimi olarak hissettiğimiz zaman gerisi kolay.

Öncelikle Özkök’e yönelilen “daha dindar bir toplum mu oluyoruz” sorusuna “kesinlikle” diye cevap verebiliriz. 1970’lerden günümüze doğru gelirseniz Türk milletinin giderek çok daha dindarlaştığını görürsünüz. Türkiye’de evrim teorisine inananların sayısı %95’ten %5’e düşmüştür. Artık Türkiye’de kime sorsanız Allah’ın varlığını, kainatın Allah tarafından yaratıldığını kabul ettiklerini görürsünüz, oysa bu söylediğim gibi yıllar önce böyle değildi, son derece materyalist ve ateist düşünce hâkimdi. Ama Türkiye’de sol giderek etkisini yitirdi. Burada tabii önemli olan her iki tarafında birbirine saygı göstermesi, insanların özgür iradeleriyle, hiçbir baskı olmadan dinimizi anlamaları ve Allah’a yönelmesiydi.

Başka bir röportajda Ertuğrul Özkök “artık Kuran’ı anlıyorum” diyor. Kendisine daha önce verilen Kuran meallerini anlamakta zorluk çektiğini ama şimdi okuduğu meallerden çok iyi anladığını ve ayetlerden çok etkilendiğini dile getiriyor. Bende herkese Ali Bulaç’ın Kuran mealini okumalarını tavsiye ederim, bu meal son derece açık ve anlaşılırdır.

Her zaman söylüyorum, Türkiye’de çok olumlu ve güzel gelişmeler yaşanıyor. Hem Deniz Baykal’ın hem de Ertuğrul Özkök’ün yaptığı açıklamalar insanları çok etkiledi. Kutlu doğum haftasının bir bereketi olarak bu gelişmelerin insanlarda çok güzel bir etki oluşturduğunu düşünüyorum.


#2 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 29.04.2010 - 20:39



büyük bir samimiyetle söylüyorum,'giderek çok daha dindarlaşan türk milleti'nin beni,başkalarına
yeterli görünüp görünmediği hiç önemli olmayan ama bana belli bir iç huzuru veren,vermesi gereken
inancımdan etmemesi için bayaa bi çaba sarfetmem gerektiği oluyor..oluyor evet.. *ehi



ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...


#3 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 29.04.2010 - 21:15

her ortamda farklılık *ehi
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli